- Reteta
- 🌸1 ciolan de porc afumat
- 🌸5 l apa
- 🌸sare dupa gust
- 🌸foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper
- 🌸15 gr gelatina
- 🌸morcovi, ceapa, telina, pastarnac
- 🌸1 capatana de usturoi

Buna tuturor,
Astăzi va prezint pe blog rețeta scrisa la piftiile de porc sau răcituri de porc depinde de zona, din cate vad in diferite zone ale României sunt cunoscute sub un alt nume!
Dar la final este important ca este același rezultat!
Eu ador răciturile mâncam când eram copil tin minte ca ii ziceam la mama in special iarna ca abia aștept sa facă răcituri, mai făcea ea din carne de găina sau gasca, dar nu ma tentau nu prea le mâncam!
Pot sa zic ca am fost puțin mofturoasa la mâncare nu știu de ce nu îmi explic dar pur si simplu daca ceva nu îmi plăcea cum arata nu mâncam, le-am cam dat bătăi de cap părinților.
Nici acum nu sunt mai departe de copilărie nu prea mănânc de la oricine trebuie sa cunosc cat de cat persoana si sa vad ca este curata am eu ciudățenii de ale mele prin cap!
Nu ma judecați știți vorba aia fiecare cu ale lui ciudățenii așa am fost de mic copil deși ai mei mereu m-au învățat sa gust din toate daca ceva nu îmi place nu ma pot forța sa mănânc.
Cred ca mai sunt oameni in situația mea, cred ca de asta m-am făcut bucătar sa vad eu cum se face mâncarea sa îmi fac eu singura.
Dar sa trecem la delicatesa mea preferata răciturile.
Eu am folosit un ciolan de porc afumat pe care l-am pus in oala cu 5 l de apa adaugăm si niște foi de dafin, boabe de piper, boabe de muștar si lăsam totul sa fiarbă pana carnea va pica de os in acest fel si gelatina se va elimina in apa.
Eu la aceasta rețeta am folosit gelatina, nu săriți cu critica fiindcă gelatina provine tot de la porc nu am pus multe picioare de porc fiindcă nu putem manca 2 persoane 10 boluri cat ar fi ieșit de piftie este super mult!
Dar voi faceți după nevoi, după ce carnea începe sa fiarbă o sa luam spuma deasupra formata.
O sa folosim țelina, morcovi, ceapa, usturoi, păstârnac, legumele se spala înainte sa le puneți in oala!
Bineînțeles sunt opționale sunt oameni care nu pun legume la răcituri, intre timp hidratam si gelatina in apa rece pe care o vom pune in supa fierbinte.
10 grame de gelatina la 500 ml de supa după fierbere mai rămâne cam 2 l de supa!
Punem sare după gust, după ce carnea este fiarta o vom scoate într-o farfurie împreuna cu legumele o lăsam putin sa se răcească si ne apucam sa o desfacem.
Dam pe răzătoare usturoiul si il vom pune in supa după care punem carnea in boluri si începem sa adaugăm supa peste!
Răciturile se țin la frigider peste noapte pentru rezultate bune!
Daca ți-a plăcut aceasta rețeta te invit sa o distribui cu prietenii tai!

