Reteta
🌷1 kg de faina
🌷2 oua
🌷500 ml lapte
🌷2 linguri untura de porc
🌷2 lingurite si jumtate de sare
🌷14 gr de drojdie uscata
🌷susan

Buna tuturor,
Astăzi o sa va arat cum facem colaci împletiți cu untura de porc, da bunătate de untura din porc va fi pusa in acești colaci care vor ieși pufoși.
Ca de obicei găsiți rețeta sub titlu alături de rețeta video care va duce pe Youtube daca va face placere va puteți abona este gratis.
Știu colacii in mod normal se fac de post dar anumite sărbători nu pica chiar in post si se pot face cu unt sau lapte, dar nu neapărat despre asta este vorba acești colaci de exemplu in afara României sunt considerați pâinici.
In Elveția, Austria sunt destul de populare la brutăria locala, mi se pare interesant acest aspect cum la noi acești colaci sunt văzuți ca pentru niște ocazii specifice, si in afara sunt considerate ceva normal pe care îl mănânci când ești in graba.
Dar fiecare tara are tradiția ei, fiind plecata de multi ani din România nu am apucat sa iau toate tradițiile noastre când pleci de la o vârsta frageda nu ai contact prea mult cu tradiția in afara României, dar probabil nu sunt singura in aceasta situație.
Dar sincer nu regret plecarea mea fiindcă ma învățat multe am învățat sa fiu independenta, am învățat ca singurul pe care te poți baza este Dumnezeu, am învățat ca noi cei care plecam chiar avem curaj sa luptam pentru ceea ce ne dorim.
Si iți trebuie curaj sa pleci din locul cald de acasă din comoditatea ta de zi cu zi iți trebuie curaj sa pleci si sa vorbești o limba care nu este a ta, si mereu am avut un respect aparte pentru cei care au plecat din comoditatea lor si au luptat cu toate forțele pentru a reuși.
Am mai învățat ca doar prin munca poți reuși si ceea ce îmi place in afara este ca te poți afirma doar prin munca, nu prin mila, nu prin nepotisme sau altele, si asta ma făcut sa fiu un om încrezător in forțele proprii.
Pot spune ca străinătatea mi-a oferit un drum pe care poate la noi nu l-as fi avut, si pentru asta sunt recunoscătoare.
Oricum totul se învață incet mulțumim lui Dumnezeu ca avem încă părinti, bunici, socri, care ne pot da din tradiție.
O sa începem cu aluatul care durează cel mai mult, vom începe sa punem laptele la încălzit, într-un bol am pus ouăle, untura, putina sare si amestecați câteva minute.
Eu la paine mereu folosesc faina tip 000 mi se pare cea mai buna faina.
Vom pune si faina cu laptele cald, drojdia uscata, sarea, si frământam aluatul cam 10 minute, aluatul va sta la dospit timp de 1h.
După 1 h vom pune aluatul pe masa de lucru si îl împărțim in 8-10 depinde cate grame doriți sa aibă colacul puteți cântări aluatul intre 80-100 gr.
Vom începe sa rulam fiecare parte de aluat cele 2 parți de aluat le vom împleti este o tehnică simpla aveți si varianta video sub titlu, eu am învățat aceasta tehnica in Elveția la un restaurant unde trebuia sa facem pâinea proaspăta.
După ce le-am dat forma ii vom pune in tava si deasupra ii vom da cu ou si lapte, susan, ii vom lasa la dospit timp de 30 de minute.
La cuptor ii vom coace la 180 de grade fără ventilație timp de 35-40 de minute.
După ce sunt gata ii lăsăm la răcit si vor fi pufoși pana la 3 zile, daca va plăcut aceasta postare va invit sa o distribuiți cu prietenii dvs.
Mulțumesc.
