Bine ati venit pe blogul culinar Ella Cooking!
Astazi fiind zi de post va prezint aceste gustoase saramale cu foi din varza acra si soia!
Reteta
🌺200 gr soia
🌺2 morcovi
🌺2 cepe
🌺1/3 telina
🌺sare piper
🌺500 gr sos de rosii
🌺foi de dafin
🌺cimbru
🌺2 maini de orez
🌺apa
🌺1 varza

Ador sarmalele de orice fel iar aceste sarmale cu soia sunt foarte gustoase si perfecte pentru cineva care nu consuma carne sau tine post!
Pentru început aveți nevoie de varza murata de preferat sa o țineți in apa peste noapte daca este foarte sărata!
Foile trebuie sa fie mai subțiri atunci vor fi mai ușor de făcut sarmalele!
Începeți sa tăiați ceapa mărunt apoi într-o tigaie puneți putin ulei si adaugați ceapa o căliți câteva minute după care adaugăm morcovi, țelina sau păstârnac sau după preferințe se adaugă ciuperci etc ce va place!
Vom pune putina sare si piper, calim in continuare.
După câteva minute adaugăm si cimbru sos de roșii, orezul pe care l-am spălat foarte bine in câteva ape!
Mai puneți putina apa si gătiți pana toată apa este eliminata!

Acum vom avea nevoie de soia ea trebuie fiarta înainte după care o vom pune într-un mini tocător sau in mașina de tocat carne!
O vom pune într-un bol după care adaugăm legumele si orezul din tigaie peste si începem sa amestecam mai pune sare daca trebuie se poate pune mărar verde cimbru verde daca aveți!
Odată făcut acest mix începem sa formam sarmale puteți pune cu o lingurița pentru a nu pune foarte multa umplutura acum depinde si de zona in anumite zone ale ROMÂNIEI se fac super micuțe sarmalele!
Eu le-am gătit într-o oala de lut dar ies la fel de bune si într-o tava adânca sau pur si simplu oala!
Pe fundul oalei am adăugat varza cimbru sos de roșii!
Si am început sa pun sarmalele, după ce am terminat de pus sarmalele vom pune din nou cimbru niște foi de dafin, foi de varza si acoperim cu apa!
Eu am pus si o farfurie deasupra!
Folosind oala de lut eu dau drumul la cuptor atunci când bag oala in cuptor le gătesc la 180 de grade cam 3-4 h trebuie sa verificați când foia de varza este moale înseamnă ca sunt gata!
Am crescut alături de bunici in zona Mehedinți la munte bunica mea mereu făcea sarmale in ‘ulcele’ așa le zicea oala de lut le pune pe marginea focului si le lasă de dimineața pana seara doamne cat erau de bune mâncam enorm de mult adoram sarmalele ei erau așa gustoase!
Da cu ocazia asta aflați ca sunt olteanca probabil va da de gândit avand in vedere accentul meu de Banat, am crescut in Banat din clasa a 4-a nu am mai fost mult prin Oltenia odata venita in Banat eram cu scoală etc, apoi la 18 ani am inceput cu bucataria la 19 ani deja am plecat in afara si de acolo 9 ani am lucrat in bucătărie încercând sa învăț cat mai multe despre bucătărie!
Acum când le zici oameni ca trebuie sa gătească sarmalele ore multe încep cu tot felul de dileme, de asta prefer de multe ori sa nu ma afund in discuții când vine vorba de rețete!
Eu ador sa gătesc anumite mâncăruri timp îndelungat probabil si din amintirile mele din copilărie de la bunica mea caut acel gust!
Sper ca va plăcut aceasta rețeta nu uitați sa distribuiți postarea cu cineva care are nevoie de aceasta rețeta!
Mulțumesc!
